Zagreb, Frana Petrića 4/2, tel. 01 4810 833
radno vrijeme: 18:00 - 20:30 (radnim danom)
e-mail: informacije@zagreb-matica.hr
OIB: 10819091455

 

 

    sl1a    uplata donacija1 
     
    dan drustva 2022b
 
    25092022 pohod petriceva puntijarka najava1

 

gvspessdiseniorigoranin   ture 

 

PROVJERITI EPIDEMIOLOŠKE MJERE!

 

Komisija za zaštitu prirode pri Hrvatskom planinarskom savezu je nakon dugogodišnje pauze tijekom dvaju vikenda u listopadu 2021. godine organizirala tečaj za čuvara planinske prirode. U Nacionalnom parku Risnjak okupila se grupa planinara - zaljubljenika u prirodu, njih tridesetak, voljnih odvojiti svoje vrijeme i slušati stručna predavanja vezana za zaštitu planinske prirode i družiti se na izletima u prirodi.


Organizator tečaja, pročelnik Komisije za zaštitu prirode je Davor Škrlec, član HPD Zagreb-Matica, a na tečaju su bili najzastupljeniji upravo članovi našeg društva – Zagreb-Matice, njih osmero. Tako možemo s radošću istaknuti da su uspješno položili ispit, napisali esej te stekli stručni naziv čuvara planinske prirode. To su: Ivanka Krolo, Dajana Krnek, Tarik Sedić, Tihana Stipica (Gorsko-visokogorska sekcija), Sanja Škrlec, Davor Škrlec (Planinarsko-ekološka sekcija), Antonija Milovac i Tanja Grivičić (Sekcija društvenih izleta).


Na međunarodni dan planina 11. prosinca svečano su uručene diplome svim polaznicima. Gostoprimstvo je tom prilikom iskazala HPD Zagreb-Matica te smo se okupili u planinarskom domu Ivan Pačkovski, popularnoj Puntijarki. Uz pozdravnu riječ Darka Berljaka, predsjednika HPS-a, i Antona Bikića, predsjednika HPD Zagreb-Matica, te uz prigodnu zakusku i druženje obilježili smo svoj planinarski praznik i završetak tečaja.


Također, s obzirom na velik interes koji je iskazan prilikom prijava za održani tečaj, Komisija za zaštitu prirode HPS-a najavila je da će se sljedeća generacija moći pridružiti zajednici čuvara planinarske prirode na tečaju koji je planiran za iduću jeseni. Pratite stranice HPS-a i Facebook stranice Matice gdje će biti objavljeni termini za prijavu.

 

1  2  3  4

 

 

Planinarske obilaznice HPD Zagreb-Matica

Goranski planinarski put    Planinarski put Velebno    Seniorski planinarski put    4 godišnja doba na Puntijarki    Abeceda hrvatskih vrhova    Sveti vrhovi hrvatskih planina

 

Planinarski pohodi HPD Zagreb-Matica u 2022. godini:

15.5.2022. (nedjelja) 13. Pohod po planinarskom putu Velebno (PPV) 
12.6.2022. (nedjelja) 19. Pohod po Goranskom planinarskom putu (GPP) – KLEK 
25.9.2022. (nedjelja) 10. Pohod Petrićeva-Puntijarka 
16.10.2022. (nedjelja) 24. Pohod po Seniorskom planinarskom putu SPP (kroz Samoborsko i Plešivičko gorje)

Crni vrhovi Hrvatske

NOVA PLANINARSKA OBILAZNICA

 

crni vrhovi

Opširnije...

Prilog o Općoj planinarskoj školi i o HPD Zagreb-Matica u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" (HRT)

 

Prikupljanje arhive

Mole se svi koji posjeduju staru dokumentaciju vezanu uz Društvo (tekstove, fotografije, značke i sl.) da dostave isto na posudbu ili trajno čuvanje u Društvu.
Info: 098/202-254.

markacisti plan 2021

obiteljska2
 Iskoristite pogodnost

pl edukacija1

Osmero članova HPD Zagreb-Matica položilo ispit za čuvara planinske prirode

Opširnije...

znak cuvara prirode1

 

sport za sve1

 

tjelesna aktivnost

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.