DENALI, 6190 m, (Aljaska)
uspon na najhladniju planinu,
izložba fotografija Kristine Marjanović
od 13.10.2017.  do 14.12.2017.
 
Kristina Denali izlozba2

obiteljska1

Pl. škola 2017.

PL. DOM NA PUNTIJARKI

Planinarski dom "Ivan Pačkovski", popularna Puntijarka, predstavlja ponos HPD "Zagreb-Matica". Izgrađen je 1950.-ih godina neizmjernim entuzijazmom članova našega Društva. 
 
 
puntijarka2a
 

   ao gvs pes sdi seniori goranin

obiteljska clanarina2

 
Dana 25. rujna 2016. tradicionalno, na Sljemenu - Puntijarci obilježili smo i proslavili 68. godinu postojanja našeg Društva Zagreb- Matica.

Ovogodišnjoj proslavi priključio se Planinarski savez Grada Zagreba koji je sa nama obilježio svoj dan. U sklopu proslave Dana Društva održan je 4. planinarski pohod kojem je prisustvovalo stotinjak planinara koji su pod budnim okom vodiča- koordinatora Brune Šibla i raspoloživih matičinih vodiča planinarili od sjedišta Društva u Petrićevoj, sve do Puntijarke. Planinarski savez Grada Zagreba je svoje planinare u pravcu Puntijarke poveo od Dubravkinog puta.

Predivan jesenji dan, prisutnost naših dragih gostiju planinara iz R. Mađarske, Planinarsko –ekološkog društava " Kanjon" iz Sanskog mosta, R. BIH, planinara iz naših bratskih planinarskih Društava iz Zagreba, predstavnika Saveza vodiča Grada Zagreba, izaslanika Gradonačelnika Grada Zagreba, članova Obiteljske družbe - planinara juniora Zagreb-Matica te mnoštvo izletnika koji su se zatekli na Puntijarci doprinijeli su svečarskom ugođaju, a mi smo naše drage goste i sve nazočne, kako nalažu dobri običaji, počastili, kažu: odličnim grahom, a planinare u pohodu sa odličnim slancima.

I ove godine uručili smo priznanja našim vjernim članovima i to sedmorici za njihovu 20-godišnju vjernost Društvu, a također smo uručili i dvanaest zahvalnica planinarima gostima te predstavnicima planinarskih Društava Zagreba koji su uveličali naš dan.

Možemo reći da smo naš najveći dan proslavili vedro i veselo čemu je doprinijela glazba, nagradne igre, ples, pjesma te zaigranost naših najmlađih planinara - juniora. Time smo okrunili još jednu godinu postojanja naše drage Matice i njenih zrelih 68 ljeta, uz želju da nam Matica i dalje živi i bude ovako aktivna, a svim našim planinarima i onima koji će to uskoro postati mnogo novih planinarskih izleta i impresija o kojima će se pričati na godinu.

Tekst: Marija Fuček
 
 
Foto albumi:

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.