70 g. HPD Zagreb-Matica

hpd zgm 70 znakHPD „ZAGREB-MATICA“ radi na ažuriranju svoje arhivske građe, a povodom 70 godina djelovanja pod imenom "Zagreb-Matica".
 
Mole se svi oni koji posjeduju staru dokumentaciju (tekstove, fotografije, značke i sl.) da dostave isto na posudbu ili trajno čuvanje u Društvu.
 
Materijali se dostavljaju u kancelariju Društva, s naznakom:
n/r Odbor za proslavu 70 godina Društva.

Posuđene materijale ćemo kopirati i vratiti u urednom stanju.
Vidimo se na proslavi 70-godišnjice Društva!

VAŽNA OBAVIJEST!

 

U tijeku su šumarski radovi na planinarskim putevima broj 26, 41, 42, 44, 52 i 55 na području Medvednice te će dijelovi istih biti izvan funkcije do sredine kolovoza.

 

obiteljska2
 Iskoristite pogodnost

   ao gvs pes sdi seniori goranin

 
Dana 25. rujna 2016. tradicionalno, na Sljemenu - Puntijarci obilježili smo i proslavili 68. godinu postojanja našeg Društva Zagreb- Matica.

Ovogodišnjoj proslavi priključio se Planinarski savez Grada Zagreba koji je sa nama obilježio svoj dan. U sklopu proslave Dana Društva održan je 4. planinarski pohod kojem je prisustvovalo stotinjak planinara koji su pod budnim okom vodiča- koordinatora Brune Šibla i raspoloživih matičinih vodiča planinarili od sjedišta Društva u Petrićevoj, sve do Puntijarke. Planinarski savez Grada Zagreba je svoje planinare u pravcu Puntijarke poveo od Dubravkinog puta.

Predivan jesenji dan, prisutnost naših dragih gostiju planinara iz R. Mađarske, Planinarsko –ekološkog društava " Kanjon" iz Sanskog mosta, R. BIH, planinara iz naših bratskih planinarskih Društava iz Zagreba, predstavnika Saveza vodiča Grada Zagreba, izaslanika Gradonačelnika Grada Zagreba, članova Obiteljske družbe - planinara juniora Zagreb-Matica te mnoštvo izletnika koji su se zatekli na Puntijarci doprinijeli su svečarskom ugođaju, a mi smo naše drage goste i sve nazočne, kako nalažu dobri običaji, počastili, kažu: odličnim grahom, a planinare u pohodu sa odličnim slancima.

I ove godine uručili smo priznanja našim vjernim članovima i to sedmorici za njihovu 20-godišnju vjernost Društvu, a također smo uručili i dvanaest zahvalnica planinarima gostima te predstavnicima planinarskih Društava Zagreba koji su uveličali naš dan.

Možemo reći da smo naš najveći dan proslavili vedro i veselo čemu je doprinijela glazba, nagradne igre, ples, pjesma te zaigranost naših najmlađih planinara - juniora. Time smo okrunili još jednu godinu postojanja naše drage Matice i njenih zrelih 68 ljeta, uz želju da nam Matica i dalje živi i bude ovako aktivna, a svim našim planinarima i onima koji će to uskoro postati mnogo novih planinarskih izleta i impresija o kojima će se pričati na godinu.

Tekst: Marija Fuček
 
 
Foto albumi:

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.