PL. DOM NA PUNTIJARKI

Planinarski dom "Ivan Pačkovski", popularna Puntijarka, predstavlja ponos HPD "Zagreb-Matica". Izgrađen je 1950.-ih godina neizmjernim entuzijazmom članova našega Društva. 
 
 
puntijarka2a
 

   ao gvs pes sdi seniori goranin

 
Povijest Grupe "Goranin" započela je prije više od pola stoljeća. Osnovana je 7. veljače 1951. u okviru PDZ-a i od tada djeluje neprekidno do današnjice. Utemeljili su je članovi Visokogorske sekcije, aktivne u sklopu PDZ-a do 1951. Tada je odlukom Upravnog odbora PDZ-a Visokogorska sekcija ukinuta jer je njen rad bio istovjeta s radom Alpinističke sekcije. Međutim, većina članova Visokogorske sekcije i dalje je poduzimala zajedničke izlete i sastanke pa su ubrzo odlučili da se organiziraju u novu sekciju koju su prozvali Grupa "Goranin". 
 
Pročelnik Grupe "Goranin" od osnutka 1951. godine do smrti 2003. bio je Eugen Kumičić - Genči, a danas sekciju vodi Ivona Ajanović Malinar.
"Gorani" na Bogatinskom sedluNa slici: članovi Grupe "Goranin" na Bogatinskom sedlu 1955. godine.
Slijeva: Veljko Lipovac, Stanko Kipa, ?, Ivan Pačkovski, Danica Tramšek

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.