PL. DOM NA PUNTIJARKI

Planinarski dom "Ivan Pačkovski", popularna Puntijarka, predstavlja ponos HPD "Zagreb-Matica". Izgrađen je 1950.-ih godina neizmjernim entuzijazmom članova našega Društva. 
 
 
puntijarka2a
 

   ao gvs pes sdi seniori goranin

 

goremiPlaninarski ansambl GO RE MI, koji djeluje pri HPD Zagreb-Matica, osnovan je u studenom 2013. godine na inicijativu Igora Mikulčića i Željka Hajtoka, članova Gorske sekcije, sa željom da poveže dvije aktivnosti koje planinari najviše vole - planinarenje i pjevanje, te da se pjevanje planinarskih pjesama i općenito pjesama koje planinari vole pjevati digne na jednu višu razinu. 
 
Ansambl njeguje četveroglasno pjevanje, poput zborova ili klapa, najčešće uz pratnju gitare, a repertoar je vrlo šarolik: od poznatih planinarskih pjesama, preko starogradskih, zabavnih (domaćih i stranih) do duhovnih napjeva kao što su hrvatske tradicionalne božićne pjesme.
 
letak 16032016 manjiSamo nekoliko mjeseci nakon osnutka, ansambl je imao prvi nastup, prilikom otvaranja planinarskog puta Sveta Nedelja - Okić, gdje je izveo nekoliko planinarima omiljenih pjesama na malo drugačiji način - u četiri glasa (sopran, alt, tenor, bas). Nakon tog prvog nastupa, uslijedio je niz nastupa, uglavnom vezanih uz razne "fešte" matičnog društva, a bilo je i poziva od strane drugih društava. Najzapaženiji je bio nastup Ansambla na otvorenju izložbe "U planinama zajedno / Skupaj v gorah" koju su organizirali Hrvatski planinarski savez i Planinska zveza Slovenije u novom Slovenskom planinskom muzeju u Mojstrani. Ansambl je tom prigodom, na oduševljenje hrvatskih i slovenskih planinarskih dužnosnika, izveo sljedeće pjesme: Take me home, country roads / Siva pot, Edelweiss, Za olujnih zimskih večeri i Po jezeru bliz Triglava.
 
belec2015 sl1Ansambl GO RE MI je bio inicijator i organizator 1. festivala planinarske pjesme "Planinarska pjesmarica", koji je održan 4. i 5. srpnja 2015. kod planinarske kuće Belecgrad na obroncima Ivanščice. Na susretu, za održavanje kojeg je najzaslužniji član ansambla Igor Mikulčić, sudjelovalo je nekoliko planinarskih glazbenih družina iz raznih planinarskih društava, a bilo je i gostiju iz neplaninarske sfere. Pokrovitelj susreta je bio Hrvatski planinarski savez, koji je za sve sudionike osigurao nagrade.
 
 
Repertoar Ansambla:
 
Za olujnih zimskih večeri
Na Sleme
Edelweiss
Take me home, country roads / Siva pot
Hej, haj, planinari smo mi
Poleg jene vel'ke gore
Oj, ti vilo Velebita
Kod kapele svete Ane
Po jezeru bliz Triglava
Pjesma planinara Zagreb-Matice
V brege bumo išli
Planinarska (PD Vrapče)
 
Blijedi mjesec
Lijepa naša Domovino
Na te mislim
Noćas ću, draga, tebi šaptat nježne riječi
Ajde, Kato
Let it be
Bolujem ja
Opet momci oko Mare
Ruža crvena
 
Radujte se narodi
U to vrijeme godišta
Narodi nam se
Tiha noć
Tri kralja jahahu
 
Članovi Ansambla:
 
Soprani: Biljana Andrašević, Ivanka Krolo, Vera-Marija Banović, Kaja Jovanović-Piršić
Alti: Mirjana Požgaj, Jasminka Radojčić
Tenor: Željko Hajtok, Željko Bradica
Basi: Igor Mikulčić, Dragutin Kasanda, Andor Janči, Janko Dimnjaković
Klavir: prof. Stella Gregurić
 
Ansamblu je pratnjom na klavijaturama, osobito u počecima, svojim znanjem i iskustvom neizmjerno pomogao prof. Marijan Zlatarić. 
 
U Ansambl su dobrodošli svi planinari koji vole pjevati, a koji su spremni učiti četveroglasno pjevanje. Poznavanje nota dobro dođe, ali nije neophodno. Potreban je samo temeljni sluh i ljubav prema pjevanju.
 
Youtube:
Hej, haj, planinari smo mi (nastup u Slovenskom domu u Zagrebu, 19.4.2017.)
Siva pot ( nastup u Slovenskom domu, 19.4.2017.)
Po jezeru bliz' Triglava (nastup u Slovenskom domu, 19.4.2017.)
Love Me Tender (snimljeno na probi 22.2.2017.)
Belecgrad 2016. (susret planinarskih glazbenih skupina kod pl. doma Belecgrad, 2./3.7.2016.)
V brege bumo išli (nastup prigodom otvorenja izložbe fotografija Foto-kino kluba HPD Zagreb-Matica u knjižnici u Podsusedu, 5.7.2016.)
Za olujnih zimskih večeri (snimka s probe održane 23.3.2016. u prostoru HPD Zagreb-Matica)
Take Me Home, Country Roads (Dan HPD Zagreb-Matica na Puntijarki, 27.9.2015.)
Hej, haj, planinari smo mi (Dan HPD Zagreb-Matica na Puntijarki, 27.9.2015.)
Za olujnih zimskih večeri (susret planinarskih glazbenih skupina kod pl. doma Belecgrad, 4./5.7.2015.) 
Prvi susret planinarskih glazbenih skupina kod pl. doma Belecgrad, 4./5.7.2015. (autor: Mladen Fliss)
 
 
Info: 091 444 60 80 (Željko), 099 350 53 33 (Igor)
 
 
Planinarski ansambl GO RE MI u MojstraniNastup Ansambla u Mojstrani
 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.