Zagreb, Frana Petrića 4/2, tel. 01 4810 833
radno vrijeme: 18:00 - 20:30 (radnim danom)
e-mail: informacije@zagreb-matica.hr
OIB: 10819091455

 

 

 

Hrvatsko planinarsko društvo "Zagreb - Matica"redovito provodi nekoliko oblika planinarske edukacije. Već tradicionalno, dugi niz godina, Alpinistički odsjek organizira alpinističku školu, dok Gorska sekcija (ranije Omladinska) provodi opću planinarsku školu. U novije vrijeme Komisija za planinarske putove Društva, u suradnji s Komisijom za planinarske putove HPS, provodi tečajeve za markaciste.U alpinističkoj školi stječu se osnovna znanja i vještine potrebni za sigurno bavljenje alpinizmom. U općoj planinarskoj školi stječu se osnovna znanja potrebna za siguran boravak u planinama i u prirodi općenito. Na tečajevima za markaciste stječe se znanje potrebno za izradu novih i obnavljanje postojećih planinarskih staza.
 
Svi navedeni oblici edukacije uključuju teorijsku (obično u prostorijama Društva) i praktičnu nastavu na terenu.
 
Osim navedenih, redovitih oblika, edukacija se provodi i kroz predavanja koja organiziraju pojedine sekcije, najčešće prije ili poslije sekcijskih sastanaka u prostorijama Društva. Također, određeni se (praktični) oblik edukacije provodi na planinarskim izletima. Tu valja posebno izdvojiti izlete Planinarsko-ekološke sekcije, na kojima se redovito provodi ekološka edukacija.

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.