Zagreb, Frana Petrića 4/2, tel. 01 4810 833
radno vrijeme: 18:00 - 20:30 (radnim danom)
e-mail: info@zagreb-matica.hr
OIB: 10819091455

 

 

 

Komisija za zaštitu prirode pri Hrvatskom planinarskom savezu je nakon dugogodišnje pauze tijekom dvaju vikenda u listopadu 2021. godine organizirala tečaj za čuvara planinske prirode. U Nacionalnom parku Risnjak okupila se grupa planinara - zaljubljenika u prirodu, njih tridesetak, voljnih odvojiti svoje vrijeme i slušati stručna predavanja vezana za zaštitu planinske prirode i družiti se na izletima u prirodi.


Organizator tečaja, pročelnik Komisije za zaštitu prirode je Davor Škrlec, član HPD Zagreb-Matica, a na tečaju su bili najzastupljeniji upravo članovi našeg društva – Zagreb-Matice, njih osmero. Tako možemo s radošću istaknuti da su uspješno položili ispit, napisali esej te stekli stručni naziv čuvara planinske prirode. To su: Ivanka Krolo, Dajana Krnek, Tarik Sedić, Tihana Stipica (Gorsko-visokogorska sekcija), Sanja Škrlec, Davor Škrlec (Planinarsko-ekološka sekcija), Antonija Milovac i Tanja Grivičić (Sekcija društvenih izleta).


Na međunarodni dan planina 11. prosinca svečano su uručene diplome svim polaznicima. Gostoprimstvo je tom prilikom iskazala HPD Zagreb-Matica te smo se okupili u planinarskom domu Ivan Pačkovski, popularnoj Puntijarki. Uz pozdravnu riječ Darka Berljaka, predsjednika HPS-a, i Antona Bikića, predsjednika HPD Zagreb-Matica, te uz prigodnu zakusku i druženje obilježili smo svoj planinarski praznik i završetak tečaja.


Također, s obzirom na velik interes koji je iskazan prilikom prijava za održani tečaj, Komisija za zaštitu prirode HPS-a najavila je da će se sljedeća generacija moći pridružiti zajednici čuvara planinarske prirode na tečaju koji je planiran za iduću jeseni. Pratite stranice HPS-a i Facebook stranice Matice gdje će biti objavljeni termini za prijavu.

 

1  2  3  4

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.