Zagreb, Frana Petrića 4/2, tel. 01 4810 833
radno vrijeme: 18:00 - 20:30 (radnim danom)
e-mail: info@zagreb-matica.hr
OIB: 10819091455

 

 

 
Komisija za zaštitu prirode pri Hrvatskom planinarskom savezu je tijekom dvaju vikenda u listopadu 2022. godine organizirala drugi tečaj za čuvara planinske prirode. U parku prirode Žumberak-Samoborsko gorje ponovo se okupila grupa planinara voljnih odvojiti svoje vrijeme i slušati stručna predavanja vezana za zaštitu planinske prirode i družiti se na izletima u prirodi. I ove godine bilo je najviše sudionika upravo iz našeg planinarskog društva HPD Zagreb-Matica, njih jedanaest.

Svi su uspješno položili ispit, napisali esej te time stekli stručni naziv čuvara planinske prirode. Navodimo ih abecednim redom: Đurđica Bevanda, Corinne Enquist, Tonći Grgasović, Anđelko Hlevnjak, Nikola Holubek, Vesna Ivezić, Borna Kezele, Dalia Krnek, Nataša Kulakowski, Elizabet Mileis i Damir Šijanski.

Uz članove HPD Matica-Zagreb koji su tečaj završili u prvoj generaciji, njih osmero, sada u društvu imamo 19 čuvara planinske prirode i nadamo se da će oni ujediniti svoje znanje i entuzijazam te zajedno potaknuti nove inicijative koje će doprinijeti očuvanju planinske prirode, informiranju i podizanju svijesti o važnosti djelovanja u zaštiti prirode.

Također, s obzirom na velik interes koji je iskazan prilikom prijava za održani tečaj, Komisija za zaštitu prirode HPS-a najavila je da će se sljedeća generacija moći pridružiti zajednici čuvara planinarske prirode na tečaju koji je planiran za iduću jeseni. Pratite stranice HPS-a i Facebook stranice Matice gdje će biti objavljeni termini za prijavu.

Sanja Škrlec, prof.
tajnica Komisije za zaštitu prirode HPS-a
 
drugi tecaj za cuvare planinske prirode1

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.