Zagreb, Frana Petrića 4/2, tel. 01 4810 833
radno vrijeme: 18:00 - 20:30 (radnim danom)
e-mail: informacije@zagreb-matica.hr
OIB: 10819091455

 

 

 
- članovima Društva HPD „Zagreb-Matica“
POTRES - INFORMACIJA 1
 
Predmet: Obavijest o stanju prostorija HPD „Zagreb-Matica“ (ulica Frane Petrića 4, Zagreb) i Planinarskog doma "Ivan Pačkovski" (Puntijarka, Medvednica)
 
 
Nakon potresa s epicentrom kod Markuševca kod Zagreba koji se dogodio 22. ožujka 2020. godine, u širem epicentralnom području  potres je izazvao štete koje su vidljive i na prostorijama u kojima djeluje naše Društvo. Nastale štete su prijavljene, a stručne službe obaviještene i pozvane na izlazak i uvid u naše prostorije. Mišljenje stručnih službi još očekujemo.
           
Nakon uvida stručnjaka, informacija o stanju prostorija bit će objavljena na web stranicama Društva.
 
Opće informacije o stanju (neslužbeni obilazak prostora) društvenih prostorija na lokaciji Ulica Frane Petrića 4:
Ulaskom u prostorije i vizualnim pregledom zgrada izgleda bez većih oštećenja, prava ocjena stanja tek slijedi kad se napravi uvid u cijelu zgradu i prostorije od strane stručnih službi i dobijemo naputak o daljnjim postupcima. Same prostorije imaju na mjestima manje i više ispucanih zidova, ovisno o prostorijama. U prostoru ima prašine i manjih komada otpale žbuke i otpalih pločica (ne velike plohe, stanje ostale žbuke treba procijeniti). Podne plohe i stropovi se "na oko" čine u redu, ali tek nakon temeljitog i stručnog pregleda cijelog objekta dobit ćemo izvješće.
 
Planinarski dom Puntijarka, cijela zgrada doma izgleda uredno i bez vidljivih oštećenja, unutrašnje prostorije imaju manjih pukotina po zidovima.đ
Sve paušalne i nestručne procjene, prije dobivanje konačnog stručnog mišljenja, do tada su dezinformacije i daju krivu sliku članovima Društva.         
                                                                                                            
Upravni odbor
HPD Zagreb–Matica

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.