Zagreb, Frana Petrića 4/2, tel. 01 4810 833
radno vrijeme: 18:00 - 20:30 (radnim danom)
e-mail: informacije@zagreb-matica.hr
OIB: 10819091455

 

 

 
  obnova prostorija      uplata donacija 

 

 
P1610024Dana 24. rujna 2017., tradicionalno na Sljemenu- Puntijarci, obilježili smo i proslavili 69 godina postojanja našeg planinarskog Društva " Zagreb - Matica ".
Ovogodišnjoj proslavi priključio nam se Zagrebački savez sportske rekreacije "Sport za sve", a dragocjenu potporu i angažman proslavi dali su zaposlenici-aktivisti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Veleučilišta Velika Gorica, koji su našim planinarima vršili provjeru krvnog tlaka, vida i šećera u krvi.

U sklopu proslave dana Društva realiziran je 5. planinarski pohod kojem je prisustvovalo oko sto i trideset planinara Zagreb-Matice , drugih planinarskih društva iz RH te planinari iz R. Slovenije i R. BIH, sve pod vodstvom Brune Šibla i drugih vodiča Društva, naravno, poznatom trasom: sjedište Društva, Petrićeva, odnosno Trg bana Josipa Jelačića pa prema Puntijarci.

Promjenljivo vrijeme, oblačno, pa i po koja kaplja kiše nisu nam omeli svečarski ugođaj te smo nakon pozdravnog govora domaćina Antona - Tonija Bikića i gostiju i ove godine dodijelili društvena priznanja i to dvadesetorici planinara za njihovu vjernost Društvu od 20, 50, pa i više godina članstva. Našim pak dragim gostima- planinarima uručili smo zahvalnice za dolazak na našu proslavu, a također smo zahvalnice uručili i institucijama koje su aktivno učestvovale u ovogodišnjoj proslavi. Također smo promovirali novu planinarsku obilaznicu " Abeceda hrvatskih vrhova ", koju je izdala Zagreb-Matica u povodu dolazeće 70. godine osnutka društva.

Što još reći, osim da smo i ovu obljetnicu proslavili vrlo svečarski, čemu su doprinijeli „Dečki z bregov“- glazbenici svojom odličnom svirkom i štimungom, a ugođaju je svakako doprinio odličan grah kojim smo počastili naše planinare i goste, kao i usputni slanci koje smo priredili za planinare u pohodu.

Dakle, bilo je pjesme, plesa, jednom riječju dobrog veselja kojim smo okrunili 69 godina kako nam postoji naša draga Matica, uz želje da i nadalje bude aktivna, a svim njenim članovima - planinarima želimo mnogo novih planinarskih izleta i doživljaja, te Sretno dogodine!
 
„U slutnji, u čežnji daljine, daljine, daljine: u srcu, u dahu planine, planine“, Tin Ujević

(Marija Fuček, 2017.)

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.