Zagreb, Frana Petrića 4/2, tel. 01 4810 833
radno vrijeme: 18:00 - 20:30 (radnim danom)
e-mail: info@zagreb-matica.hr
OIB: 10819091455

 

 

 
P1700228Dragi planinari,
u nedjelju 30. rujna 2018., tradicionalno na Puntijarki, obilježili smo "Dan Društava", odnosno 70 godina, sada već viševjekovnog postojanja drage nam Matice, koju volimo i s ponosom ističemo sve njene vrednote, kao i pripadnost njoj, stoga: Živjela Zagreb - Matica!

Što napisati o ovom velikom Danu?
Obilje sunca, mnoštvo planinara i inih gostiju, mnoštvo gimnazijalaca i srednjoškolaca, uz obilje graha, sve čista i zdrava "pozitiva", garnirana odličnom svirkom sastava "Duo Veronika", koji su proslavi dali ritam i svekoliki glazbeni te plesni poticaj. A nama, planinarima Zagreb- Matice, da se osjećamo istinskim svečarima, ponosnim što s dragim nam gostima - planinarima iz Lijepe naše, a i inozemstva, te svim drugim znanim i neznanim, dobrodošlim pojedincima, možemo podijeliti radost što postojimo kao Društvo, te radost zajedništva.Hvala svima koji su nam se pridružili i s nama proslavili naš najveći Dan!

Dakako, proslavi su prethodile organizacijske pripreme pod koordinacijom naše Marice Ivanković, koju su pratili i njeni pobočnici, prvenstveno: Saba, Felix, Toni, Bruno, potpisana autorica ovog teksta i dr.
Tu se našla i ,već tradicionalno, potpora zdravstvenih timova i to: Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar sa dr. Branom Resanović, te Veleučilište Velika Gorica sa mr. Sonjom Drugović na čelu, koji su tijekom proslave planinarima provjeravali oštrinu vida, krvnog tlaka te visinu šećera. Hvala im!

Posebno ističemo i zahvaljujemo prof. Stipi Kraljeviću, našem prijatelju i suradniku iz Udruge rekreativaca "Sport za sve", jer je odgovoran za veselje koje je zavladalo prostorima Puntijarke kad su krenule društvene igre u njegovoj režiji, i to od igre s jajima, zvanoj "utvrdo i umeko", do igre planinarska alka i dr. Ove su igre naravno najviše razveselile naše najmlađe planinarsko članstvo pa su uglavnom oni i pobjeđivali u ovim igrama, a čime se potvrdila ona stara narodna, da na mladima svijet, a možemo reći i planinarstvo, ostaje.

Trebamo svako spomenuti da smo potporu primili i od Planinarskog saveza Zagreb, a naravno i cjelokupni gastronomski tim doma Puntijarke je dao svoj obol proslavi, te i njima hvala.
 

Zaključno ističemo da smo u radosti i veselju, pjesmi i plesu proslavili najveći nam dan u godini, efikasno smo odradili 6. planinarski pohod iz središta Grada do Puntijarke, odali smo i predali priznanja našim vjernim dugogodišnjim članovima - planinarima Zagreb – Matice. Vjerujemo da su svi koji su se planirano ili neplanirano zatekli i bili dionici naše proslave, ugodno osjećali i priskrbili si osobnu dobrobit.

Dakle, iako smo kao Društvo u već poprilično odmaklim godinama, no i nadalje smo po svježini duha i obilju aktivnosti koje pružamo i provodimo, i nadalje poletni i mladi. Stoga u tom duhu želimo dočekati i proslaviti i sljedeći dan Društva kojim ćemo obilježiti 71. godinu postojanja Zagreb – Matice, a dotad želimo svima, aktivno planinarenje!
 
Tekst sastavila
Marija Fuček
 
 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.