GVS GPI 2020 naslovnica

 
Godišnji plan izleta Gorsko-visokogorske sekcije za 2019. godinu članovi Sekcije mogu preuzeti srijedom na sastancima Sekcije.

 

cisto podzemlje

video

Meteorologija

oblaci1

 

 
Kako planirati odlaske na otvoreno a pogotovo u planine uz ovakvo nestabilno vrijeme? Nestabilnost traje od proljeća do jeseni...
 
Prognoze:
 
Debela peč, Julijske Alpe, 25-26.01.2020. 
 
Anticiklonalno polje slabi, visina snijega na Rudnom polju: 11 cm, nulta izoterma  oko 1200 m, lavinska opasnost: 1, ujutro moguća poledica u dolinama.
 
 
 
 
 
 
Snijeg i lavinska opasnost:
 
 
Meteo-kutak uređuje: Maja Kutnjak Stegmayer
 
12022020 valentinovo1a

   ao gvs pes sdi seniori goranin

 

oluja1Kako planirati odlaske na otvoreno a pogotovo u planine uz ovakvo nestabilno vrijeme? Nestabilnost traje od proljeća do jeseni i čini se da je stanje svake godine sve dramatičnije. Nepovoljna vremenska prognoza odvratit će nas neko vrijeme od odlaska na otvoreno. Od malo kiše nije se nikome ništa strašno dogodilo. Ali neke vremenske pojave mogu biti i po život opasne: tuča, munje, vjetar, prolom oblaka. A što kad te pojave primijetimo a nije bilo najave lošeg vremena? Kako prepoznati pravu opasnost?
Postoji određena pravilnost u svemu tome. Odlučili smo članstvu barem malo olakšati muke odabirom članaka na temu meteoroloških pojava i prognoza.
 
 
 
 
Kako nastaje magla:
 
Zanimljivosti
 
Savjeti za kretanje planinama zimi
 
Svjetski meteorološki dan 2017.: Razumijevanje oblaka 

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.