Zagreb, Frana Petrića 4/2, tel. 01 4810 833
radno vrijeme: 18:00 - 20:30 (radnim danom)
e-mail: informacije@zagreb-matica.hr
OIB: 10819091455

 

bozic2021 cestitka2

 

Službeni sastanci sekcije se ne održavaju tokom kolovoza. Isti će se nastaviti održavati počevši od prve srijede u rujnu.

 

 

 

PROVJERITI EPIDEMIOLOŠKE MJERE!

 

oluja1Kako planirati odlaske na otvoreno a pogotovo u planine uz ovakvo nestabilno vrijeme? Nestabilnost traje od proljeća do jeseni i čini se da je stanje svake godine sve dramatičnije. Nepovoljna vremenska prognoza odvratit će nas neko vrijeme od odlaska na otvoreno. Od malo kiše nije se nikome ništa strašno dogodilo. Ali neke vremenske pojave mogu biti i po život opasne: tuča, munje, vjetar, prolom oblaka. A što kad te pojave primijetimo a nije bilo najave lošeg vremena? Kako prepoznati pravu opasnost?
Postoji određena pravilnost u svemu tome. Odlučili smo članstvu barem malo olakšati muke odabirom članaka na temu meteoroloških pojava i prognoza.
 
 
 
 
Kako nastaje magla:
 
Zanimljivosti
 
Savjeti za kretanje planinama zimi
 
Svjetski meteorološki dan 2017.: Razumijevanje oblaka 

 

 

 

GVS GPI 2020 naslovnica

 
Godišnji plan izleta Gorsko-visokogorske sekcije za 2021. godinu članovi Sekcije mogu preuzeti srijedom na sastancima Sekcije.

Meteorologija

oblaci1

 

 
Kako planirati odlaske na otvoreno a pogotovo u planine uz ovakvo nestabilno vrijeme? Nestabilnost traje od proljeća do jeseni...
 
Prognoza vremena za Klek:
  
Meteo-kutak uređuje: Maja Kutnjak Stegmayer

 

cisto podzemlje

video

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima Izjava o privatnosti.